google translate

Ikan Patin Lemak Tempoyak

Ikan Patin Lemak Tempoyak
Bahan kisar
50g cili merah
50g cili padi
10g halia
10g kunyit hidup
100g bawang kecil
20g bawang putih

Bahan - Bahan
250g ikan patin
5g daun kunyit
1 batang serai, dititik
3 cawan santan
Garam secukup rasa
100g tempoyak

Cara membuatnya:
1. Masukkan bahan dikisar ke dalam periuk, ikan patin, daun kunyit dan serai.
2. Jerangkan ia di atas api, tuangkan santan, garam dan kacau sehingga kuah mendidih.
3. Akhir sekali masukkan tempoyak, gaul rata dan biar ia masak. Angkat dan hidangkan
Free Email 100% Resepi 4u

Berita Terbaru

 
Top

Like this blog? Keep us running by whitelisting this blog in your ad blocker.

This is how to whitelisting this blog in your ad blocker.

Thank you!

×